Tuesday 16 February 2021

Re: [Unicum] Lehet kinyitni magyar bankszámlát?

Sziasztok!

Irtam az OTP nek mivel En annal a Banknal vagyok. Ezt a valaszt kuldtek ma. Igen lehet utalni ha Bankon belul utalsz es nem kulsos banknak akkor az ingyenes. :)) 

Köszönettel vettük bankunkhoz küldött levelét.
 
Személyes jelenlét nélküli bankszámla nyitásról az alábbiak szerint tájékoztatjuk, jelenleg hatályos Üzletszabályzatunk alapján:
"Személyes jelenlét nélkül (külföldön tartózkodó, mozgáskorlátozott személyek esetén) is megnyitható a bankszámla postai úton, vagy meghatalmazott útján is, de ekkor a bankszámla feletti rendelkezésre jogosult(ak) személyi azonosító adatait, valamint aláírását a magyar külképviselettel, magyarországi közjegyzővel hitelesíttetni kell. A külföldön készült okiratokat az OTP Bank Nyrt. a hatályos jogszabályok - ideértve a jogszabályban kihirdetett nemzetközi egyezményeket is - szerint fogadja el. "
 
Lehetőség van személyes megjelenés nélkül is a számlanyitásra, ebben az esetben a bankfiók küldi ki a szükséges nyomtatványokat, illetve meghatalmazott is eljárhat a számlanyitás során.
 
Az ügyfél személyazonosságának igazoló ellenőrzése kizárólag a következő okmányok valamelyikének bemutatása alapján történhet.
 
- Magyar állampolgár természetes személy esetén személyi igazolvány (ha nem tartalmazza a lakcímet, akkor lakcímet igazoló hatósági igazolvány is);
személyazonosító igazolvány és lakcímet igazoló hatósági igazolvány együttesen; útlevél és lakcímet igazoló hatósági igazolvány együttesen; új
típusú kártyás gépjármű vezetői engedély és lakcímet igazoló hatósági igazolvány együttesen;
 
- Külföldi állampolgár természetes személy esetén úti okmány; személyi igazolvány, ha az magyarországi tartózkodásra jogosít; tartózkodási jogot
igazoló okmány vagy tartózkodásra jogosító okmány.
 
Az adóügyi nyilatkozatot is szükséges megtenni, az alábbi linken elérhető tájékoztató alapján:
 
 
Az OTP Bank Nyrt. szolgáltatásaival a továbbiakban is állunk az Ön szíves rendelkezésére.
Amennyiben segítségre, vagy további információra lenne szüksége, kérjük, hívja az OTPdirekt Telefonos Ügyintézői Szolgáltatás munkatársait, vagy bankunk információs vonalát a (+36)(1) 3 666 388 telefonszámon vagy a http://www.otpbank.hu honlapunkon működtetett chat csatornán is állnak az Ön szíves rendelkezésére munkatársaink.

Udvozlettel:

Judit
 


On Sunday, February 14, 2021, 12:22:40 PM EST, 'Anna De Cheke Qualls' via Unicum <unicum@googlegroups.com> wrote:


Hello mindneki,

Van olyan bank amiről Magyaroszágon át lehet utalni pénzt másik magyar bankokba? (És innen lehet egy fiókot indítani)?

Köszönöm előre, Anna (Panni)

--
send an email to unicum+subscribe@googlegroups.com
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Unicum" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to unicum+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/unicum/9DAE2D09-2810-4B4C-BF7C-032BEBF27BDC%40yahoo.com.

0 comments:

Post a Comment