Monday 7 November 2016

[Unicum] MEGHÍVÓ: ”Amikor az atyafiak együtt gyermekeknek muzsikálnak”

 

Őexcellenciája Dr. Szemerkényi Réka

Magyarország egyesült államokbeli nagykövete

tisztelettel meghívja Önt

 

Gryllus Dániel-Gryllus Vilmos

 

"Amikor az atyafiak együtt gyermekeknek muzsikálnak"

 

című gyermek koncertjére.

 

 

Helyszín: Wesley Theological Seminary, Oxnam Chapel (4500 Massachusetts Ave, NW, Washington, D.C. 20016)

 

Időpont: 2016. november 13. 3pm

 

RSVP: RSVP.was@mfa.gov.hu

 

A belépés ingyenes!

 

 

Zene: Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos

 

A Gryllus testvérek (a Kaláka két alapító tagja Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos) hangversenye gyermekeknek: Kaláka dalok, gyermekversek.

Gryllus Dániel: Az 1950. április 23-án született Gryllus Dániel az iskolában zongorázni és klarinétozni tanult, későbbi fő hangszerein, a furulyán és a citerán autodidakta módon tanult meg játszani. A Kodály-módszer szerint tanító Lórántffy Zenei Általános Iskolába járt, középiskolai tanulmányait a Móricz Zsigmond Gimnáziumban végezte. A Budapesti Műszaki Egyetemet végezte, amikor még gimnazista öccsét hívta "kalákázni", azaz közös munkára, így alakult meg 1969 őszén a Kaláka zenekar, amelyet Mikó Istvánnal, a később népszerű színésszel alapítottak, amiről emléktábla tanúskodik az Andrássy úti egykori Ádám söröző falán. Először csak maguknak játszottak, majd 1969 decemberében léptek először közönség elé Weöres Sándor, Radnóti Miklós, Arany János és Petőfi Sándor megzenésített verseit adták elő. A Kaláka zenekar közel ötven éve muzsikál együtt.

Gryllus Vilmos: Kossuth-díjas (2000) magyar zenész, előadóművész, zeneszerző.
1951-ben született. 8 éven át a Kodály Zoltán alapította Lórántffy Zsuzsanna úti zenei általánosba járt, és ez meghatározó volt egész életére. 1969-ben - még gimnazistaként – részt vett a Kaláka együttes létrehozásában, melyben 10 éven át csellózott, verseket zenésített meg és énekelt. Közben a Műegyetemen építész-diplomát szerzett. 1980-ban csatlakozott Levente Péterhez és Döbrentey Ildikóhoz, gyerekszínházi társulatukban ő volt a zenész-zeneszerző. 1992-től kezdi kiadni daloskönyveit. Ezekben a gyerekek számára írt dalait adja közzé, azokat, melyeket az óvodás-kisiskolás korosztály könnyen meg tud tanulni, és szívesen el is énekel. Gyerekelőadásain is ezekből a dalokból válogat. 1996-tól ismét együtt énekel és muzsikál - immáron elsősorban gitárosként - a Kalákával, részt vesz a felnőtteknek szóló koncerteken, a lemezfelvételeken, a külföldi turnékon szerte a világban, de gyerekelőadásait, melyeknek elsődleges célja a közönséggel való együtténeklés, továbbra is egyedül tartja.

 

 

 

Dávid Singer

cultural attaché

 

Embassy of Hungary

3910 Shoemaker Street NW

20008 Washington DC

Cell: (202)460-3411

Tel: (202) 686-4144

washington.gov.hu

 

 

 

 

 

0 comments:

Post a Comment