Sunday 1 December 2019

[Unicum] Gyűjtés szemmel irányítható kamerára a magyar beszédképtelenek segítségére

Kedves Unicum csoport,

Sok ALS, paralízises, izomsorvadásos, vagy agyvérzéses ember veszíti el a világgal való kommunikációs lehetőséget. Létezik egy olyan software, az Optikey, amely a szemmozgással irányított számítógéppel alkalmassá teszi őket az írásra. (A gép fel is tudja olvasni a szöveget.) Gagnon Eszter és Grauzer Csilla segítségével az ingyenes software-t a Budapesti Naumann János Gimnázium tanulói magyar nyelvre is átdolgozzák, sőt tovább is fejlesztik, amivel a következő innovációs versenyen is szeretnének elindulni.

Sajnos a kamerához anyagi segítségre lenne szükségük, ezért kérlek titeket, ha valamivel hozzá tudtok járulni, vagy a cégetek Donation Matching programjával tudnátok segíteni, akkor olvassátok el az alábbi levelet és a linkek segítségével talán össze tudjuk gyűjteni a megfelelő kamera árát.

Segítségeteket előre is köszönjük
Haála Judit

Donate - Gyűjtés<
https://www.gofundme.com/f/optikeyhu-eyetrackingglasses-als>

https://www.gofundme.com/f/optikeyhu-eyetrackingglasses-als

Kedves Barátaink!

Ez a fantasztikus középiskiolai csapat a Budapesten, a Neumann János Számítástechnikai Szakgimnáziumban (NJSZKI) azon munkálkodik, hogy visszaadja a paralizises és már beszélni nem tudó betegek kifejezőkészségét fizikailag bebörtönzött testükben.
[cid:image006.png@01D599F8.997E5470]
A rendkívül haladó és maximálisan támogató igazgatónűjük, Menyhárt Erika és a csapat agilis tanára, Farkas István József vezetésével azonnal felvállalták a prjojektet és máris forditják magyarra az OptiKey programot amit a diaszpora együttműködésével szeretnénk átadni a magyar egészségügynek és egyéni felhasználóknak térítésmentes használatra.
[cid:16dfc2fa30d3935edbd1]
Bárki kerülhet ilyen állapotba, egy baleset, stroke, MS és mint nemrégiben elhunyt bátyám, is ALS (Lou Gehrig)-izomsorvadásos betegség vezethet ide. A jelenlegi eszközök és programok nagyon korlátozottak, ha még van is program azt nehezen lehet beállitani nem mindig működik vagy idegenyelvű és legtöbbje havi előfizetéssel működik ami nem elérhető magyar kórházaknak, családoknak a gondozás hatalmas költségei mellett.

Az Optikey egy nyitott program, már 23 nyelen működik de magyarul még nincs. A program működtetéséhez egy egyszerű laptop és szemkövető kamera szükséges. A NJSZKI fejlesztőcsapata felvállalta az ingyenes software fortitást, de kamerájuk még nincsen (költségvetésük sem, mert ez egy külön felvállalt projekt). Arra kérnek minket, hogy legsürgősebben magát a kamerákat biztosítsuk, hogy haladjanak a fejlesztéssel már 2 hét alatt itt tartanak! Tekintsétek meg rövid videójukat<https://youtu.be/ZXOGsrKvXTE>:

Arra kérünk benneteket, hogy mihamarabb támogassátok e kezdeményezést, szóljatok másoknak is, mert kamera nélkül nem halad a project. Támogatás módja az USAban működő Creative Cultural Exchange<https://www.facebook.com/CreativeCulturalExchange/> non-profiton át így adóból leírható (Grauzer Csilla köszönöm a gyors együttműködést!!). A hozzájáruók visszaigazolást kapnak. Ajánlott kipróbált kameratÍpusok változó áron~$110-1500 itt láthatóak<https://github.com/OptiKey/OptiKey/wiki/Supported-eye-trackers> tulajdonképpen ezek a gamingnél használt szemkövető kamerák.

Vásárlási linkek a ket kiemelt kamerákhoz

* Tobi eyetracker 4C<https://www.google.com/search?q=tobii+eye+tracker+4c&sa=X&rlz=1C1CHBF_enUS733US733&tbm=shop&sxsrf=ACYBGNRiJpfSKIlp9Ld4oYKCB4ah6tHPzA:1571937085883&tbs=vw:g&ved=0ahUKEwj61vP8sbXlAhUo1lkKHV7ICOMQvQ0IrwI&biw=1396&bih=665> - olcsóbb; Tobii PCEyeMini<https://www.tobiidynavox.com/en-us/devices/eye-gaze-devices/pceye-mini-access-windows-control/> - drágább

* Juttatáshoz a csekket vagy a megvásárolt kamera egyenesben való küldését erre címre kérjük:

Creative Cultural Exchange, Inc.
Mailing: 4860 Park Commons drive 312 St. Louis Park MN 55416
Phone: (612) 554-6227
Email: creativeculturalexchange e@gmail.com<mailto:creativeculturalexchange@gmail.com>

EIN: 47-2937022

* Van-e ismerős a kamera gyártási helyén vagy tudtok-e olyan cégről amely felvállalná további kamerák adományozását kórházaknak?

Segítségeteket előre is megköszönve,

Gagnon Eszter
Grauzer Csilla

---------------

Dear Friends,


Below is a fantastic team of developers in Budapest, Hungary at the János Neumann Technology High School (NJSZKI) working on a special project for patients with speaking [cid:image004.png@01D599F8.997E5470] and movement impairments who are imprisoned in their bodies, for example, ALS, MS or stroke victims. After 15 months of searching for developers, I connected with these students who took on the translation of Optikey into Hungarian under the forward-looking [cid:16dfc2fa30d3935edbd1] leadership of Erika Menyhárt, Principal and Lead Instructor, József István Farkas. The software will be available to anyone with the Hungarian language needs free of charge as it has been originally was created by Optikey in English<https://www.youtube.com/results?search_query=optikey> (now available in 23 other languages).


In order to further develop the program, the team needs eye-tracking cameras ( much the same as used for gaming). Since this is a special unexpected request they don't have a budget and asked us to support the camera purchases. Without these, the project cannot go forward. In the middle of November, Csilla will go to Hungary and would like to take a few of these cameras to the team. A camera costs from $109-2000 / Tobi eye-tracker 4C<https://www.google.com/search?q=tobii+eye+tracker+4c&sa=X&rlz=1C1CHBF_enUS733US733&tbm=shop&sxsrf=ACYBGNRiJpfSKIlp9Ld4oYKCB4ah6tHPzA:1571937085883&tbs=vw:g&ved=0ahUKEwj61vP8sbXlAhUo1lkKHV7ICOMQvQ0IrwI&biw=1396&bih=665> - Tobii PCEyeMini<https://www.tobiidynavox.com/en-us/devices/eye-gaze-devices/pceye-mini-access-windows-control/> are preferred. We would like to take different ones. Please help in this joint endeavor and send your tax deductible donations to this US-based non-profit organization specializing to support needs in Eastern Europe:

Creative Cultural Exchange, Inc.
Mailing: 4860 Park Commons drive 312 St. Louis Park MN 55416
Phone: (612) 554-6227
Email: creativeculturalexchange e@gmail.com<mailto:creativeculturalexchange@gmail.com>

EIN: 47-2937022

This is a quick video<https://youtu.be/ZXOGsrKvXTE> from the high school SW team.

Your support is much appreciated and will be helping patients otherwise unable to help themselves, giving back the only independence of expression remaining.

Many thanks,

Ester Gagnon
Csilla Grauzer

--
Judit Subert Haála
Hungarian Language Program Coordinator
Kossuth Foundation | Kossuth House
2001 Massachusetts Ave NW,
Washington, DC 20036

--
Facebook https://www.facebook.com/groups/unicumdc/
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Unicum" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to unicum+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/unicum/CAE5zHNqdRaty7MQfj51gXD_v3hD2C%3Dk%3D%3Ddqp%3DXyHE5tONgtkWA%40mail.gmail.com.

0 comments:

Post a Comment