Monday 4 December 2023

[Unicum] MEGHÍVÓ_2023.12.10. 17 óra KOSSUTH HÁZ__Előadás a Beneš-dekrétumokról

Hungarian Human Rights Foundation tisztelettel
meghívja Önt az 

 

AMIKOR A MÚLT ÉS JELEN ÖSSZEÉR − BENEŠ-DEKRÉTUMOK TOVÁBBÉLÉSE SZLOVÁKIÁBAN

című eseményre Dr. Tárnok Balázs és Dr. Fiala-Butora János szlovákiai magyar jogászok előadásában az emberi jogok világnapján,

 

2023. DECEMBER 10-ÉN (VASÁRNAP) 17:00 ÓRÁTÓL,

Kossuth Házba (2001 Massachusetts Avenue, NW, WASHINGTON DC 20036). 

 

Dr. Tárnok Balázs 2021-ben a Hungary Foundation ösztöndíjas vendégkutatójaként tizenkét hónapot töltött az amerikai University of Notre Dame-en, a Kellogg Institute for International Studies intézetben. Kutatási témája az amerikai etnikai lobbi, a kisebbségi és emberi jogi érdekérvényesítés az Egyesült Államokban, különös tekintettel a határon túli magyarokat ért jogsérelmek bemutatására. 2018-tól a Rákóczi Szövetség alelnöke. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézet megbízott vezetője, továbbá a Károli Gáspár Református Egyetem műhelyvezető-helyettese, és a Kisebbségi Jogvédő Intézet kisebbségi jogi tanácsadója. 2022-ben a határon túli magyarokat ért jogsértéseket bemutató tudományos-közéleti munkásságáért a Kisebbségekért-Pro Minoritate Alapítvány által adományozott Lőrincz Csaba Díjjal tüntették ki.

Dr. Fiala-Butora János a pozsonyi Duna utcai Gimnáziumban érettségizett 1997-ben. 2002-ben a pozsonyi Közgazdasági Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Karán, 2003-ban a pozsonyi Komenský Egyetem Jogi Karán szerzett diplomát. 2004-ben a budapesti Közép-Európai Egyetem (CEU) Jogi Karán Nemzetközi Emberi Jogok szakon, 2010-ben pedig a Harvard Law School-on szerzett mesterszakos jogászdiplomát (LL. M.) és 2016-ban jogi doktori fokozatot (S.J.D.). Jelenleg emberi jogi ügyvéd és a budapesti Jogtudományi Intézet valami a pozsonyi SZTA Nyelvtudományi Intézet kutatója. Kutatási területe a nemzetközi emberi jogok, azon belül a kisebbségi jogok és a fogyatékossággal élő emberek jogai. 

A rendezvény egyedülálló alkalmat nyújt arra, hogy első kézből értesüljön a felvidéki magyar közösséget érintő kiemelt témakör aktualitásairól.

Minden érdeklődőt tisztelettel várunk! 

Kérjük, részvételi szándékát az info@hhrf.org e-mail címen jelezze! 

--
Feliratkozas emailen unicum+subscribe@googlegroups.com
Facebook https://www.facebook.com/groups/unicumdc/
---
Azért kapta ezt az üzenetet, mert feliratkozott a Google Csoportok „Unicum" csoportjára.
Az erről a csoportról és az ahhoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy e-amailt a(z) unicum+unsubscribe@googlegroups.com címre.
Ha szeretné megtekinteni ezt a beszélgetést az interneten, látogasson el ide: https://groups.google.com/d/msgid/unicum/CAJFjQdRtmxQAC-GVra_6PhHmyfOovagZKuWAE0TcYBY_rar%3D7A%40mail.gmail.com.

0 comments:

Post a Comment