Friday 8 September 2023

[Unicum] Fw: Nyári Bernadett-koncert a Carnegie Hallban

 
 
-------- Original Message --------
 
Kedves Amerikai Magyarok!

Engedjétek meg, hogy figyelmetekbe ajánljam Nyári Bernadett New York-i koncertjét, amelynek a Carnegie Hall „Weill Recital" terme ad majd otthont 2023. október 13-án, pénteken este 8 órától.

A jegyértékesítés már elindult, jelen pillanatban még kedvezményes „early bird" jegyek kaphatók a koncertre a Carnegie Hall honlapján:

https://www.carnegiehall.org/calendar/2023/10/13/bernadett-nyari-violin-and-guests-0800pm

Discount code: EBD43137

Az esemény különlegessége miatt fontosnak tartjuk, hogy minél több honfitársunkhoz eljusson a híre.

De következzen most itt a koncert rövid története Bernadett saját szavaival: 

"Kedves Barátaim!

Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam: Nyári Bernadett, magyar hegedűvirtuóz vagyok, és jelenleg Miamiban, Floridában élek. Úgy szoktam fogalmazni, hogy a hegedűm az útlevelem, hisz 18 éves korom óta segít beutazni a világot: 90 különböző országban és 150 városban léptem már fel.

Zenész családból származom, és a zene iránti szenvedélyem nagyapámnak, Suha B. Józsefnek köszönhető. Magyarországon született 1913-ban. Hazája zűrzavaros helyzete ellenére zenei karrierbe kezdett, és Hubay Jenő egyik legtehetségesebb tanítványaként végezte el a Zeneakadémiát, végül Magyarország egyik legnagyobb hegedűművésze és zeneszerzője lett.

Bejárta a világot, de a legnagyobb álma az volt, hogy felléphessen az Egyesült Államokban.

Miközben nagyapám az egyesült államokbeli fellépését szervezte és elment átvenni az útlevelét, a hivatalba érkezéskor megemlítette Istenbe vetett hitét. Az akkoriban a politika és a vallás szembenállásával küzdő országban indoklás nélkül visszavonták az útlevelét, felbontották külföldi szerződését, zenei felvételeit pedig törölték, és soha többé nem játszották le a rádióban. Soha nem jutott át az óceán túlpartjára. Ehelyett élete hátralévő részében kis bárokban lépett fel szerte Magyarországon.

Kislánykorom óta az inspirált, hogy megosszam nagyapám örökségét, és ezen öröksége eljusson az amerikai közönség szívéhez, mert ő maga nem tudta megtenni ezt az utat. Hiszek benne, hogy zenéje megérdemli, hogy meghallgattasson. Idén ünnepeljük születésének 110. évfordulóját, és e jeles alkalomból szeretnék egy koncertet szentelni a tangóból, spanyol táncból és magyar dalokból álló, megbabonázó szerzeményeinek.

Élete és zenéje tiszteletére koncertet tartok a Weill Recital Hallban a New York-i Carnegie Hallban október 13-án. 

Amennyiben történetem és a koncert felkeltette az érdeklődéseteket vagy felmerült bármilyen kérdés, esetleg további információkra van szükségetek, kérem forduljatok Faragó András kollégámhoz bizalommal (e-mail: andras@bernadettofficial.com, tel: +1 561 2358013).

A link a weboldalamra: ​​https://bernadettofficial.com

Facebook event: https://fb.me/e/3z2A9MIvR

Remélem minél többen ott tudtok majd lenni életem és karrierem egyik legfontosabb estéjén!

Előre is köszönöm,

Nyári Bernadett"

 

 

0 comments:

Post a Comment