Wednesday 6 October 2021

[Unicum] Népzenei koncert és táncház a Kossuth Házban október 22.-én


Sarjú Band népzenei koncert és táncház a Kossuth Házban október 22.-én!

A „Fölszállott a páva" Országos Magyar Televíziós Tehetségkutató verseny nyertesei zenélnek és táncolnak a Kossuth Házban, október 22.-én, pénteken.  

A program ingyenes, de adományokat a helyszínen szívesen fogadunk. A limitált féröhely miatt elözetes RSVP szükséges: seres@kossuthfoundation.org

Cím:
Kossuth House,
2001 Massachusetts Ave,
NW, Washington DC
Dátum: Október 22, péntek
 

Program:

- Tánc és zene tanulás: 3:00 -6:00 (választható hangszerek: hegedü, brácsa, cimbalom, nagybögö, dal tanulás).

- Koncert 7:00pm

- Táncház: 8:00pm



 
ZENEKAR:
A SARJÚ BAND budapesti fiatal zenészei 2016 -ban a „Fölszállott a Páva" Országos Magyar Televíziós Tehetségkutató keretében elnyerték az év együttes helyezését. Küldetésük az autentikus magyar hagyományos népzene tanulása és megőrzése, miközben törekednek arra, hogy a falvakból származó régi mesterek örökségét életben tartsák a színpadon és a táncházakban az elkövetkező generációk számára.

TÁNCOSOK:
BERECZ ISTVÁN 2012 -ben megnyerte az első, nemzetközileg televíziós közvetítésű „Fölszállott a Páva" Magyar Tehetségverseny szólista néptánc kategóriáját, majd a bírák közé került, ahol szoros együttműködést kezdett a Sarjú Zenekarral. Ezen kívül megkapta az „Örök aranysarkantyú" Nemzeti Néptánc Szólista Díjat, és a Fonó Zeneház népzenei igazgatója.

DIANA SANTANA CADENA magyar és ecuadori származású építészművész, és a budapesti Bartók Néptáncegyüttesben táncol. 2019 -ben diaszpóra kulturális nagykövete volt New Jersey -ben a Kőrösi Csoma Sándor Programmal.



https://www.facebook.com/sarjubanda

Sponsored by:
Halmos Béla Alapítvány
Liszt Institute Hungarian Cultural Center





0 comments:

Post a Comment