Thursday 10 October 2019

[Unicum] Bajdázó koncert november 9.-én, szombaton, este 6:30-kor



Az Amerikai Magyar Ház szeretettel hív mindenkit a Bajdázó zenekar koncertjére november 9.-én, szombaton, este 6:30-kor.

Felnőtt jegy $20
Diák jegy $5
https://squareup.com/store/american-hungarian-heritage-house-inc/item/bajdazo

Marymount University, Reinsch auditórium,
 2807 N Glebe Rd
Arlington, VA 22207


A koncertet a Washingtoni Magyar Ház, a Balassi Intézet, valamint a Marymount University támogatják.Zsuzsanna


https://bajdz.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=lSGuyg1zHts


A Bajdázó zenekar 2009-ben alakult három taggal. Az első egy-két év a klasszikus útkeresés jegyében telt, aztán a 2011-ben megjelent Lekapcsolom a villanyt a fejemben című lemezükön már ott hallható minden, ami ebben a zenében kavarog: a folk, az ambient és a kortárs gitárzenék. Ezt a lemezt a Quart zenei magazin 2011 legjobb magyar lemezének választotta, és számos elismerő kritika született róla. A Quart például így méltatta: „A Bajdázó zenekar Lekapcsolom a villanyt a fejemben című albuma, […] az év egyik legjobb lemeze (nemcsak az egyik legjobb magyar, bár logikusan az is). Kézenfekvő lenne onnan elindulni, hogy a magyar népzene az amerikai pszichedelikus folkkal találkozik - amire tudtommal nem volt még példa. (...) Csak nehogy azt gondoljuk, hogy valami kisakkozott műfajötvözésről van szó; annyira nem, hogy kis poétikus túlzással majdnem el lehetne hinni azt is, hogy ez a „börzsönyizene" a Börzsönyből sarjadt ki magától. Lágyan lebegő vagy indázó gitárra fekszik fel a zene, a finom ritmusszekció támogatásával vagy anélkül; ez tartja meg a ráérős – néha egyenesen tétovázó – gitár- és egyéb dallamokat, effekteket és madárcsicsergéseket." (Recorder.hu)



--
Facebook https://www.facebook.com/groups/unicumdc/
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Unicum" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to unicum+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/unicum/586392849.6691310.1570762157868%40mail.yahoo.com.

0 comments:

Post a Comment