Tuesday 11 December 2012

[Unicum] Adventi szentmise

Az öröm és hála nyílt levél írására indít minket, melyet a Washington-környéki jóakaratú magyar támogatóinknak, protestáns testvéreinknek, a 4-es sz. Bátori József cs. cs. vezetõinek, cserkészeinek és a szülõknek egyaránt címzünk!

Most vasárnap, mi, akik jelen voltunk a Szeplõtelen Fogantatás Bazilika altemplomában - talán nem túlzás azt mondani, hogy - eddig soha nem tapasztalt összefogást éltünk meg a környék magyarságának színes sokféleségét magában foglaló ünnepünkön.

Egy karácsonyt elővételező szentmisére gyűltünk össze. A hét év óta közösségünket hûségesen szolgáló Ágoston atyát búcsúztattuk, a szentmisét Kiss Barnabás püspöki delegátus atya mutatta be. A kápolnában lévõ 50 széket eleve megtoldották vagy 15-20-szal, aztán kértünk még 15-öt, majd még 10-et, és az sem volt elég... A szomszédos kis kápolna is zsúfolásig megtelt lekes emberekkel. Magyar adventi és karácsonyi énekektõl volt hangos a Bazilika altemploma. Hálával csordultig telt szívvel és mélyen meghatódva szeretnénk köszönetet mondani minden barátunknak és támogatónknak, az összetartozásnak ezért a váratlan, szép ünnepéért!

Gyönyörû adventi szentmisénken jelen voltak a cserkészeink. Az agapén lelkesedésüket szétsugárzó betlehemes játékkal örvendeztettek meg minket. Velük együtt énekeltük a mindenki által jól ismert és szeretett karácsonyi dalainkat. A zsúfolásig telt terem, a gyermek-zsibongás, a roskadásig megrakott terített asztal mind-mind arról tanúskodott, hogy van jövõnk, mert az életünk közös Forrása képes összefűzni mindannyiunkat!

Reménnyel telve, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki örömeinkben és gondjainkban melletünk állt, velünk ünnepelt!
 
A Szt. István Katolikus Közösség nevében:
 
Kovács Éva, Dr.Sayko Edit, Takács Zsuzsanna

 

--
LinkedIn: http://www.linkedin.com/groups?gid=3808958
Post: email to unicum@googlegroups.com
Unsubscribe: email to unicum+unsubscribe@googlegroups.com
Group page: http://groups.google.com/group/unicum

0 comments:

Post a Comment