Wednesday 21 March 2018

[Unicum] Fw: HIVATALOS: 2018 ÁPRILIS 8-ÁN VÁLASZTUNK - Kérem osszátok meg - Ez nagyon fontos, föleg a most elöször szavazó fiatalok számára ! ! !

 Kérlek küldjetek tovabb !


On Tuesday, March 13, 2018 4:24 AM, Stiftung Politeon <politeon@politeon.ch> wrote:


Tisztelt Ágopcsa György Úr !

mint információt küldöm el Önnek, a „Magyarország választójoggal rendelkező polgárai", a „külföldön élö magyarok" és az  „amerika-i magyarok" részére a lenti e-mail sorokat.
 
Kérem ossza meg! Ez nagyon fontos, főleg a most először szavazó fiatalok számára ! ! !
 
Kivánok Önnek és az egész családnak  egy szép napot.

üdvözlettel

Bajzàt Olivér

Bajzàt Olivér
Schwarzenburgstrasse 215
3097 Liebefeld-Schweiz-Svàjc-Switzerland
 
 
Felhívjuk azonban a figyelmet, hogy a Magyarországon bejelentett lakóhellyel nem rendelkezők esetében a 2018. április 8-i országgyűlési választásokon való részvétel feltétele a Nemzeti Választási Iroda általi névjegyzékbe vételregisztráció. A névjegyzékbe vételi kérelemnek legkésőbb a szavazás napját megelőző 15. napig, azaz 2018. március 24-ig meg kell érkeznie a Nemzeti Választási Irodához.
A névjegyzékbe vételi kérelem és a már korábban névjegyzékbe vett adatok módosítására irányuló kérelem megtalálható a Nemzeti Választási Iroda honlapján: www.valasztas.hu
 A választás napján külföldön tartózkodó, Magyarországon bejelentett lakóhellyel rendelkező választópolgároknak  minden választást megelőzően kérniük kell a tartózkodási helyük szerinti külképviseleti névjegyzékbe vételt. A külképviseleti névjegyzékbe vételre vonatkozó kérelem benyújtható személyesen, levélben vagy elektronikusan a  www.valasztas.hu honlapon keresztül. A kérelemnek legkésőbb a szavazást megelőző nyolcadik napon, azaz 2018. március 31-ig meg kell érkeznie a lakóhely szerint illetékes jegyzőhöz. 
 

 

Nemzeti Választási Iroda: Főoldal

 

Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja

Honlap cim: www.valasztas.hu
 
 
Màr évtizedek óta lehet viszont a Magyar Nagykövetsegen szavazni, bizonyos elöirasok teljesitese eseten.
 
 
 
 

HIVATALOS: ÁPRILIS 8-ÁN VÁLASZTUNK

 
KÖVESS MINKET
ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy.
Áder János kitűzte az idei országgyűlési választások időpontják, 2018. április 8-án járulhatunk majd az úrnákhoz. Van egy fontos apropója is a dátumnak, derül ki a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményéből, melyből szó szerint idézünk.

1990-ben az első szabad országgyűlési választásokon kinyilvánított népakarat április 8-án vált véglegessé. Az azóta eltelt időszakban fiataljaink újabb és újabb nemzedékei váltak értékes és nélkülözhetetlen részévé politikai nemzetünknek.

Magyarország választójoggal rendelkező polgárai az akkori sorsdöntő tavasz óta immár nyolcadik alkalommal dönthetnek arról, hogy kikre bízzák az ország ügyeinek intézését.
 
Az 1990-es polgári demokratikus átmenet lehetővé tette az európai alkotmányos hagyományokból építkező szabad és független Magyarország megszületését.
 
1990 óta a választás időpontjának kitűzése a köztársasági elnök alkotmányos joga és kötelessége.
 
Hazánk ötödik köztársasági elnökeként, élve az Alaptörvényben rám ruházott felelősséggel - külön köszöntve az először szavazó fiatalok százezreit, és tisztelegve az első szabad választások emléke előtt -, a 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írom ki.
 
Forrás: MTI
 
Virenfrei. www.avast.com


0 comments:

Post a Comment