Tuesday 7 March 2017

[Unicum] Segitseg egy zenet tanulo magyar diaknak

Gere Máté, Szigetszentmiklósról a bostoni Berklee College of Music tanulója. Bemutatkozását és eredményeit alább idézem.
Mivel az iskola ösztöndíja mellett is nagy terhet ró szüleire a képzés, támogatókat keres. Mint a bemutatkozásból kiderül, Máté nagyon jól teljesített az első vizsgákon.
Segítő szándékát és támogatási ötleteket előre is köszönjük!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Gere Máté, 20 éves diák vagyok, és jelenleg Bostonban élek. Tanulmányaimat a Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, majd a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban végeztem. 14 éve játszom különböző hangszereken, jelenleg gitáron és zongorán. 2004 és 2007 között az Ádám Jenő Zeneiskola tanulója voltam, utána a szigetszentmiklósi Zenesziget Zeneiskolában tanultam. Gimnáziumi éveim alatt a MÁV Zeneiskola diákja voltam, tanáraim: Tornóczky Ferenc és ifjabb Tornóczky Ferenc voltak. Tavaly felvételt nyertem a MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdióba.

Idén felvételiztem a Berklee College of Music-ra, ami a világ egyik legismertebb zenei felsőoktatási intézménye. Az iskola az Amerikai Egyesült Államokban, Bostonban található. A felvételi vizsgám sikeres lett, ami önmagában azért nagy teljesítmény, mert évente több, mint 8000 diák felvételizik a világ számos országából. A felvételi vizsgám alapján 30000 dollár ösztöndíjat ítéltek oda az első tanévre, ami a nem amerikai állampolgárságú tanulók között az egyik legmagasabb megkapható ösztöndíj. Az angol nyelvű felvételi értesítőket mellékletben csatolom.

Az első szemeszterem alatt előre levizsgáztam különböző tantárgyakból, így egy évvel hamarabb tudom befejezni az iskolát, emellett a GPA-m összességében 3.856, ami megközelítőleg 4,9-es magyar tanulmányi átlagnak felel meg.

Az iskola nagyságát bizonyítja, hogy 107 egykori tanulója összesen 266 Grammy-díjat kapott. Emellett Emmy- és Oscar-díjakkal is jutalmazták őket. Többek közt az iskola tanulója volt Quincy Jones, Diana Krall, Lalah Hathaway, Brad Whitford és Joey Kramer - az Aerosmith zenekar két tagja -, de fiatal pop sztárok is, mint John Mayer, Charlie Puth és Meghan Trainor. (https://www.berklee.edu/awards/alumni-grammy-winners)

Az iskolában tanult, jelenleg pedig professzora Gárdony László. Egykori professzora Vukán György, Kossuth-, Erkel Ferenc- és Balázs Béla-díjas zongoraművész, zeneszerző.

Hosszú évek óta az a célom, hogy ebben az iskolában tanulhassak. A Berklee egy magánegyetem, ezért ilyen magas a tandíj. Az árakat egy tanévre határozza meg az iskola, ami két szemesztert foglal magába.

A képzés díja 34,660 dollár és 1,178 dollár járulékos díj évente. (Én 4 éves képzésre jelentkeztem, ami diplomát ad.) Az iskola kollégiuma étkezéssel együtt 18,000 dollár. Az évi egészségügyi biztosítás a diákok számára 2,236 dollár. Az is elő van írva, hogy milyen laptoppal kell rendelkezni, ennek ára 3,186 dollár. Ez az oktatás színvonala miatt szükséges, és minden diáknak a képzés elején egyszer kell megvenni. Ezeket az összegeket kell kifizetni az iskolának közvetlenül. Ezen kívül 474 dollár szükséges könyvekre, 967 dollár az utazásra, 1,203 dollár a személyes költségekre. Ez évi 61,948 dollár.

Tehát az első tanévben a 30,000 dollár támogatás, amit az iskolától kapok fedezi a költségek felét. (https://www.berklee.edu/paying-for-your-education/cost-attendance )

Természetesen szüleim és barátaink támogatnak célom elérésében, de ekkora összeget nem tudnak előteremteni.

A pénzügyi háttér megteremtéséhez minden ötletet, kapcsolatot, támogatást hálás köszönettel fogadok.

Úgy érzem, hiszem, hogy a Berklee College of Music elvégzésével komoly lehetőségeim lesznek a zenei életben.

Számlaszámom: 11773425-03792087

 

Tisztelettel:

Gere Máté

--
Facebook https://www.facebook.com/groups/unicumdc/
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Unicum" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to unicum+unsubscribe@googlegroups.com.
To post to this group, send email to unicum@googlegroups.com.
Visit this group at https://groups.google.com/group/unicum.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

0 comments:

Post a Comment